02 OKT 2022 Цял ден работилници и музика на открито. Маймунарника, парк Борисова Градина, София, България Начален час 10:00. Вход Свободен. TECHNIVERSE С поглед към технологии замобилност от
Цял ден работилниции музика на открито. 02 OKT 2022 TECHNI VERSE С поглед към технологии замобилност от Маймунарника, парк Борисова Градина, СофияНачален час 10:00. Вход Свободен. Маймунарника, парк Борисова Градина, СофияНачален час 10:00. Вход Свободен.
Сложност: 5/10

Ирина Дренчева 

Юлия Ташева

90 минути

СОФТУЕР

100 GB в таблица са малки данни за SQL

SQL е нашият естествен съюзник, когато трябва да отсеем важното от таблици с милиони редове редове. Ирина и Ивелин правят това вече повече от 15 години и искат да споделят някои трикове, които са научили в практиката си. Сложността тук е там, където свършват курсовете по SQL в академиите и започва истинския бой с големи данни и комплексни изисквания.

Постановка

Започва с куиз, после презентация и накрая практически задачки, които правим заедно. Желателно е да носят лаптоп на който да имат IDE за връзка с базата, например Oracle SQL Developer. Ще се стараем да е долу-горе равно съотношението м/у показно / практически опит / дискусия. Крайната цел е да се засили интереса на участниците към работата с бази данни и да научат някои тънкости.

Ирина Дренчева работи с големи бази данни от 15 години в Кодикс. Разработвала е различни бекенд програми, които обработват информация и е участвала в дизайна, разработването и изпълнението на мигрирането на данни на големи банки от една система в друга. Започва работа като програмист, след няколко години става дев лидер (ръководител на малка група от 3-4 програмиста), след това заместник тийм лидер на голям отдел. От близо 3 години позицията й е Мениджър, софтуерно развитие, но не е спряла да програмирам. Завършила ФМИ Информатика и Магистратура отново във ФМИ – Технологично предприемачество и иновации в информационните технологии.

запиши се