02 OKT 2022 Цял ден работилници и музика на открито. Маймунарника, парк Борисова Градина, София, България Начален час 10:00. Вход Свободен. TECHNIVERSE С поглед към технологии замобилност от
Цял ден работилниции музика на открито. 02 OKT 2022 TECHNI VERSE С поглед към технологии замобилност от Маймунарника, парк Борисова Градина, СофияНачален час 10:00. Вход Свободен. Маймунарника, парк Борисова Градина, СофияНачален час 10:00. Вход Свободен.
techniverse

Далновидност, цел, средства

Знаем, че откакто съществува, компютърът не е спирал да “играе, рисува и свири”*, а ние от своя страна – не спираме да възприемаме приложенията на науката като нещо неразличимо от чудеса.

Харесваме да държим технологиите в ръка, да виждаме красотата създадена с тях и да ги чуваме дори. Не се страхуваме от тях. Знаем, че съпътстващите ги знания са много повече от удобно средство за насочване на обществения интерес, за масово поразяване или добиване на бързи пари.

Представяме си хармоничен свят, в който чрез технологиите развиваме своите умения, прилагаме знанията си за благото на човечеството и планетата. Създаваме с тях нови приятели и срещаме старите отново.

В този свят правилно положените усилия са гаранция за достъп до нововъведения, творческа изява и личностно развитие. Там малки и големи са господарите на практическата страна на магиите, които наричаме днес технологии.

* словосъчетанието е част от заглавие на учебник по БЕЙСИК за компютър Правец ’82 на издателство “Техника” от 1987 и гласи буквално “Компютърът: играе, рисува и свири”. Организаторите не са свързани нито с издателството, нито с идеологията или постановката на политическия строй в страната през 80те. Но имат адски добра памет…