02 OKT 2022 Цял ден работилници и музика на открито. Маймунарника, парк Борисова Градина, София, България Начален час 10:00. Вход Свободен. TECHNIVERSE С поглед към технологии замобилност от
Цял ден работилниции музика на открито. 02 OKT 2022 TECHNI VERSE С поглед към технологии замобилност от Маймунарника, парк Борисова Градина, СофияНачален час 10:00. Вход Свободен. Маймунарника, парк Борисова Градина, СофияНачален час 10:00. Вход Свободен.
Сложност: 7/10

Павел Каназирев 

90 минути

СОФТУЕР

Програмиране на Arduino роботи

Сигурно поне веднъж ви се е искало да раздвижите тези малки роботи, които мине не мине се появяват в youtube. За радост това не е нещо, за което е нужно да сте в тайната лаборатория на Станфордски университет. Напротив – би следвало у дома си вече да притежавате поне една джаджа, която се движи и може да бъде командвана с програмен код. Иначе се бройте от инженерите останали в 90те на 20век. За тази работилница използваме по-специално Arduino-базирани компоненти, които са добре познати – догодина първото ардуино ще стане на 20 години.

Постановка

На посетителите се дава възможност да си изберат сензори и реагиращи устройства, с които искат да натрупат опит. Съвместно си дефинираме проект и го реализираме с помощта на написан от тях софтуер.

От години съвместно с фондация “Миню Балкански” успяваме да вдъхновим деца в различна възраст – да проектират и изграждат собствени роботизирани системи. Всеки път, когато сме свидетели на прехода в състоянието на един ученик от “Това сигурно е много сложно” до “Ама то било много лесно” ни кара да вярваме, че не се справяме много зле.

запиши се