02 OKT 2022 Цял ден работилници и музика на открито. Маймунарника, парк Борисова Градина, София, България Начален час 10:00. Вход Свободен. TECHNIVERSE С поглед към технологии замобилност от
Цял ден работилниции музика на открито. 02 OKT 2022 TECHNI VERSE С поглед към технологии замобилност от Маймунарника, парк Борисова Градина, СофияНачален час 10:00. Вход Свободен. Маймунарника, парк Борисова Градина, СофияНачален час 10:00. Вход Свободен.
Сложност: 10/10

Щеряна Шопова

120 минути

СОФТУЕР

Въведение в програмирането на RISC-V

Щеряна Шопова е един от водещите родни експерти в областта на програмното осигуряване за вградените системи, създадени въз основа на RISC-V архитектура на процесори. С нейна помощ и заедно с Olimex, които представят хардуера нужен за провеждане, ще разберем какво означава да бъде програмирана RISC-V процесор. Запознайте се с тази вълнуваща нова архитектура с отворен хардуер освободен от лицензи. RISC-V е любима платформа за ентусиасти и изследователи желаещи да създават нови чипове и вградени системи с ниско потребление на енергия.

Постановка

Посетителите се очаква да носят лаптоп (за предпочитане с Linux-базирана ОС и предварително инсталирано Arduino IDE, което можем да настроим впоследствие, за да не губим време за това на място).

Щеряна Шопова има дългогодишен опит в областта на програмното осигуряване за вградените системи, в последните няколко години развива специален интерес към процесори с RISC-V архитектура.

запиши се